Op De Overstap Mavo-Havo (M-H) stomen we jou klaar voor een vervolgopleiding in het middelbaar of hoger beroepsonderwijs. Of ga je hierna nog je vwo-diploma halen?

De Overstap

De Overstap biedt jou een unieke persoonlijke leerroute. Elk afzonderlijk vak volg je op het niveau dat bij je past. Je kunt ook extra vakken volgen. Je leert op verschillende manieren en hebt invloed op je eigen leren. Zo word jij je bewust van wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

M-H: vooral theoretisch

Op leerroute De Overstap M-H ben je vooral theoretisch bezig. Je leert door te lezen en te studeren. Je gaat teksten doornemen en analyseren. Op deze manier leer jij het beste. De mavoleerlingen in deze groep werken op havoniveau om erachter te komen of ze het in zich hebben een havodiploma te behalen.

Extra uitdaging

Alle leerlingen van De Overstap M-H volgen het vak Frans en Cambridge English. Met Cambridge English werk je toe naar het officiële Cambridge examen. Dit examen wordt wereldwijd erkend en geeft jou een mooie voorsprong!

Talentprofielen

We bieden jou zoveel mogelijk uitdaging en verdieping. Je kiest daarom één van de volgende drie talentprofielen:

  • Sport en Bewegen
  • Kunst en Cultuur
  • Technologie Breed

Op deze pagina lees je de beschrijvingen van deze profielen.

Bovenbouw

Na twee jaar De Overstap stroom je waarschijnlijk door naar de bovenbouw van de havo. Met jouw havodiploma kun je naar een vervolgopleiding in het Hoger Beroepsonderwijs, of misschien kies je er wel voor om eerst je vwo-diploma te behalen. Belangrijke keuzes, waarover we graag met je meedenken.