Leuk dat je op deze pagina bent beland! Dat betekent dat je op zoek bent naar een goede én gezellige middelbare school.

Vind je het allemaal best spannend? Dat begrijpen we heel goed. Voor al jouw klasgenoten is het straks net zo nieuw als voor jou! Op het Hendrik Pierson College (HPC) kun je gelukkig helemaal jezelf zijn en voel je je snel thuis.

Flexibel, persoonlijk en uitdagend

We zijn de meest complete school in de regio. Ons onderwijs is flexibel, persoonlijk en uitdagend. De sfeer is goed. Op welk niveau je ook zit, je komt elkaar altijd tegen. Bij de musical, de werkweek, een project, een sportclinic of een andere activiteit. We bieden een dynamische leeromgeving waar jij mooie resultaten behaalt en nieuwe vrienden maakt.

Brede onderbouw

Op het HPC start jij in onze nieuwe brede onderbouw, die uit vier leerroutes bestaat. We hebben een leerroute voor vmbo-bbl en een leerroute voor vwo. Daarnaast hebben we twee Overstap-leerroutes: de ene voor vmbo-k en mavo (K-M), de andere voor mavo en havo (M-H). In De Overstap zit je met leerlingen van verschillende leerroutes in een klas. We leren van én met elkaar. Het advies van de basisschool vormt hierbij het uitgangspunt. Tegelijkertijd ligt alles open, want elke leerling ontwikkelt per vak de kennis en vaardigheden die bij hem of haar passen. Het kan dus zijn dat je rekent op mavoniveau en les krijgt in talen op havoniveau!

Eigen coach

Goede persoonlijke begeleiding vinden we op het HPC heel belangrijk. Zodra je bij ons op school komt, krijg je een eigen coach. Met deze coach worden de leerdoelen en voortgang besproken. En zit je ergens mee? Dan wordt dit direct gesignaleerd en opgelost.

Talentprofiel kiezen

We zijn ervan overtuigd dat jij je als leerling beter ontwikkelt als je meer grip hebt op jouw eigen leren. Daarom kun je bij ons kiezen uit drie talentprofielen. Je volgt dan speciale lessen die het beste in jou naar boven halen. Voor vwo-leerlingen is er ook nog het talentprofiel vwo-plus. Hieronder lichten we alle talentprofielen toe.

Sport en Bewegen

Ben jij sportief en ben je geïnteresseerd in beweging en gezondheid? Je volgt extra bewegingsonderwijs en maakt kennis met atletiek, verschillende balspelen, vechtkunst, turnen, fitness en nog veel meer. Ook doe je mee aan speciale sportclinics. Behalve dat je veel aan sport doet, leer je ook speciale vaardigheden: leidinggeven, organiseren en samenwerken.

Voor dit talentprofiel zijn Test- en adviesdagen. KLIK HIER om jezelf in te schijven voor deze dagen!

Kunst en Cultuur

Houd je van muziek, toneel, dans, zang en tekenen? Met dit profiel ontwikkelen we jouw creativiteit en leer je van alles over kunst & cultuur. Je doet bijna vanzelfsprekend mee aan de schoolmusical, voor of achter de schermen. Je bezoekt theatervoorstellingen, musea en krijgt workshops graffiti, hip-hop en grimeren. Je leert oplossingsgericht te denken, te experimenteren en je vergroot ook nog eens je zelfkennis!

Technologie Breed

Technologie heeft de toekomst! Behalve dat jouw technisch inzicht aangesproken wordt, bouw je letterlijk complexe constructies en leer je in groepsverband problemen op te lossen. Daarvoor gebruik je zowel oude als nieuwe technologie: hamers, zagen en beitels, maar ook ICT, de 3D-printer of een lasercutter. Uiteraard hoort een bezoek aan NEMO ook bij dit profiel.

Vwo-plus

Ben jij een vwo-leerling en gaat leren jou goed af? Ben je nieuwsgierig? Dan kun jij de uitdaging aan van Vwo-plus. Bij Vwo-plus krijg je de vakken Latijn, Grieks, science en wetenschapsoriëntatie. Bij die vakken horen ook interessante excursies, bijvoorbeeld naar Trier. Daarnaast organiseren we speciale projecten waarbij je jouw onderzoeksvaardigheden ontwikkelt. En slaag jij straks voor je examens met Latijn in je vakkenpakket? Dan behaal jij een gymnasiumdiploma!

Verdieping op alle niveaus

Onze havo- en vwo-leerlingen krijgen het vak Engels-plus en kunnen het Cambridge English certificaat behalen. Op het vmbo krijg je te maken met veel uitdagende praktijkvakken in ons profiel Dienstverlening & Producten (D&P). Kortom: op het HPC zorgen we voor verdieping op alle niveaus!