Wij hebben onze naam hoog te houden. Het HPC is doet al jaren veel met kunst en cultuur!

Dit houdt in dat er extra aandacht is voor kunst en cultuur en dat er op hoog niveau kunst- en cultuuronderwijs wordt gegeven. Graag laten we jou kennismaken met allerlei objecten en voorstellingen die door mensen gemaakt zijn om uiting te geven aan een verhaal of emotie. Welke boodschap zit erachter?

Inspirerend

Een kunstwerk, een theatervoorstelling, een dans of een beeldhouwwerk. Je ontdekt dat musea niet saai zijn, maar inspirerend. Als iets je raakt, dan ga je erover nadenken en met anderen over praten. Er gaat een wereld voor je open!

Interpretatie en waarde

Kunst is heel persoonlijk. Wat de één prachtig vindt, kan voor de ander nietszeggend zijn. Dat is alleen maar goed, maar kun je jouw mening ook onderbouwen? We leren jou de interpretatie en waarde van kunst te begrijpen. Kunst & cultuur zorgen voor historisch besef en dagen jou uit om een creatieve, onderzoekende houding te ontwikkelen.

Laat zien wat je kan!

Kun je goed dansen, zingen of een instrument bespelen? Geef je creativiteit de ruimte en sluit je aan bij een van onze mooie kunstzinnige initiatieven:

  • HPC Open Podium
  • HPC Muziektheater
  • HPC Schoolband