Je staat voor een belangrijke keuze. Welke middelbare school past bij jou? Kijk naar de feiten maar volg ook je hart.

Om jou een beetje te helpen stellen we een aantal vragen aan Ivar, die vorig jaar in de brugklas zat. Welke tips heeft hij voor jou?

Hoe heb jij jouw schoolkeuze gemaakt?

“Ik ben bij veel verschillende scholen gaan kijken. Daarnaast heb ik naar ervaringen van anderen geluisterd. Dat gaf mij een goed beeld.”

Waarom heb je voor HPC Zetten gekozen?

“De vele verschillende richtingen spraken mij aan. Je kunt hier van alles kiezen: Sport, Kunst & Cultuur, Technologie-Breed. Ik ben zelf gek op sporten dus ik wist meteen dat ik dat wilde gaan doen. Mensen in mijn omgeving vertelden ook goede verhalen over deze school. Daarnaast zaten mij zussen hier ook op school.”

Wat vond jij belangrijk bij het maken van jouw schoolkeuze?

“Dat er voldoende keus zou zijn. Daarnaast speelde de afstand naar school ook mee. Ik woon in Herveld en deze school ligt lekker dichtbij. Daarnaast vond ik het gebouw ook belangrijk. Het gebouw voelde meteen prettig.”

Waar werd jij blij van toen je de school voor het eerst bezocht?

“De sporthal sprak mij meteen aan. Je kon tijdens de open dag allerlei leuke en interessante dingen doen. Ik herinner mij nog de elektrische borstelkop bij techniek en ook dat de docenten allemaal erg aardig waren. Dat geeft meteen een prettig gevoel.”

Heb je nog tips voor het maken van een keuze?

“Ga goed rondkijken bij alle scholen. Bezoek de open dagen, daar krijg je een goede indruk. Daarnaast adviseer ik om aan mensen in je omgeving te vragen wat leuke scholen zijn. Door deze verhalen heb ik in ieder geval een goed beeld gekregen.”

Wat vond jij het grootste verschil tussen de basis- en middelbare school?

“Op de middelbare school heb je veel meer docenten dan op de basisschool. Je hebt ook veel meer huiswerk. De docenten zijn ook strenger, maar dat is niet erg want het gaat immers wel over je toekomst.”

Wat zijn jouw ervaringen met het brugklaskamp?

“Ik vond het brugklaskamp erg leuk! Tijdens dit kamp ga je veel verschillende activiteiten doen: zwemmen, bosspellen, voetbaltoernooi, spooktochten etc. Je leert je klasgenoten ook goed kennen. Je krijgt echt een goede band met je klas. Dat is erg fijn.”

Hoe was de eerste week op school?

“Heel relaxed. Je krijgt voldoende de tijd om rustig te wennen aan je nieuwe school. Je hoeft ook nog niet bang te zijn voor huiswerk want die krijg je nog niet in de eerste week.”

Heb je tips voor als kinderen eenmaal in de brugklas zitten?

“Praat met je docenten, laat zien dat je er bent! Ga op tijd je schoolspullen kopen, anders is alles al uitverkocht. Laat je ouders met de mentor praten, dan weet hij of zij wat er speelt.”