Het HPC beschikt over moderne studiecentra voor alle afdelingen. Leerlingen kunnen hier rustig zelfstandig leren en werken voor school.

Ben je thuis te snel afgeleid of heb je op school een tussenuur dat je goed wil benutten? Kom dan naar het studiecentrum van jouw afdeling.

Vele faciliteiten

Je hebt er de beschikking over computers met internet, studieboeken en allerlei naslagwerk. Natuurlijk kun je er ook je eigen laptop of tablet gebruiken. Er is een bibliotheekgedeelte, stilteruimte en er zijn studiewerkplekken. In het studiecentrum kun je ook boeken lenen en reserveren. Dit is geheel gratis en alle leerlingen en het personeel van onze school mogen hiervan gebruik maken.

Individueel of in kleine groepen

Er zijn individuele werkplekken om te leren voor een toets of je huiswerk te maken, maar er is ook gelegenheid om in kleine groepen te werken aan opdrachten. Leerlingen van de onderbouwklassen werken hier verplicht aan schoolwerk bij veranderingen in het lesrooster. Bovenbouwleerlingen hebben te allen tijde toegang tot het studiecentrum en kunnen daarmee hun eigen leertraject extra vormgeven.

Aura Library

Op school, thuis of onderweg: je kunt nu altijd de HPC-catalogus raadplegen. Nieuw is: “Mijn AuraSpace”. Maak je eigen account aan en ontdek de vele mogelijkheden. Klik op deze link om de catalogus te bekijken. Ook is er speciaal voor de smartphone een App ontwikkeld. Klik op onderstaande links voor inloginstructies.

Alle info vind je ook in de studiecentra. Vraag het even aan één van de medewerkers:

Onderbouw: mw. P. Langenberg
Bovenbouw vmbo/mavo: dhr. J. van Elden
Bovenbouw havo/vwo: dhr. R. Rabelink