Op De Overstap Kader-Mavo (K-M) stomen we jou klaar voor het middelbaar beroepsonderwijs. Of misschien wil je hierna wel de havo doen?

De Overstap

De Overstap biedt jou een unieke persoonlijke leerroute. Elk afzonderlijk vak volg je op het niveau dat bij je past. Je kunt ook extra vakken volgen. Je leert op verschillende manieren en hebt invloed op je eigen leren. Zo word jij je bewust van wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

K-M: praktisch en theoretisch

Op leerroute De Overstap K-M ben je zowel praktisch als theoretisch bezig. Je leert door te lezen en te ervaren. In klas 3 stroom je door naar het vmbo-kbl of de mavo, waar we je voorbereiden op het middelbaar beroepsonderwijs (MBO).

Extra uitdaging

In het eerste leerjaar van De Overstap K-M krijg je al Duits en in het tweede leerjaar kun je ervoor kiezen om het niveau verder op te schroeven. Ons Versterkt Talenonderwijs (VTO) Duits biedt leuke excursies en interessante uitwisselingen. Als je VTO Duits met goed gevolg hebt afgesloten ontvang je een erkend Goethe-certificaat.

Talentprofielen

We bieden jou zoveel mogelijk uitdaging en verdieping. Je kiest daarom één van de volgende drie talentprofielen:

  • Sport en Bewegen
  • Kunst en Cultuur
  • Technologie Breed

Op deze pagina lees je de beschrijvingen van deze profielen.

Bovenbouw

Na 2 jaar De Overstap stroom je door naar klas 3 van het vmbo of de mavo. Wanneer je naar het vmbo gaat kom je in de in Bovenbouw Dienstverlening & Producten (D&P). Indien je naar de bovenbouw van de mavo gaat, kun je ervoor kiezen om in 7 vakken examen af te leggen. Dat is één vak meer dan wettelijk verplicht is. Je kunt direct door naar havo-4 of het hoogste niveau (4) van het mbo. Daar volg je opleidingen die op hun beurt uitstekend aansluiting vinden bij het hbo.