HPC-leerlingen in finale beste profielwerkstuk van de Betuwe!

Zowel bij de categorie havo, als de categorie vwo zijn de leerlingen van het HPC doorgedrongen tot de finale!

Workshop bloemschikken Vmbo 3

Voor de module Mens en Zorg had vmbo 3 een workshop bloemschikken. Het thema was lente. De leerlingen hebben weer prachtige kunstwerken gemaakt!

Schmink workshop Vmbo 3

Op 30 maart had vmbo 3 keuzemodule Mens & Activiteit en Mens & Zorg een schmink workshop. Dit leren ze omdat ze dit later bijvoorbeeld kunnen gebruiken bij een kinderdagverblijf of op een basisschool of in het toerisme.

Dag van de Duitse taal

Elk voorjaar is er een dag van de Duitse taal, zo ook 23 maart. Op deze dag wordt het belang van de Duitse taal en alles wat met Duits(land) te maken heeft op leuke wijze onder de aandacht gebracht.

Excursie Bonn

Op 17 februari gingen de examenleerlingen naar de voormalige hoofdstad van de Bundes Republik Deutschland (BRD), Bonn!

Volleybaltoernooi Klas 3

Op donderdag 9 maart was het jaarlijkse volleybaltoernooi voor de 3e jaars klassen van het Hendrik Pierson College.

VMBO 3 leest voor op peuterspeelzaal en kinderdagverblijf

Tijdens de module mens en zorg, vmbo 3 stond het onderwerp "stimuleren van taalontwikkeling bij jonge kinderen" centraal. Na het behandelen van de theorie hebben de leerlingen een eigen digitaal prentenboek ontworpen. Om deze daarna voor te lezen bij peuterspeelzaal Woutertje Plas en kinderdagverblijf Ukkiepuk in Zetten.

Musical Shrek: kunst en cultuur op het HPC

Het HPC heeft een lange traditie van musicals, dit jaar werd de musical Shrek opgevoerd. Na maanden lang teksten repeteren, decorstukken en kostuums maken en muziekstukken oefenen waren het uiteindelijk weer vijf prachtige voorstellingen.

Toppers van de MaS (Maatschappelijke Stage)

Alle leerlingen die de volledige maatschappelijke stage uren hebben gedaan, ontvangen als afronding daarvan een certificaat. Voor leerlingen die iets speciaals hebben laten zien tijdens hun stage wordt er het certificaat “Topper van de MaS” gegeven.

Martijn Rusch (V5) wint Masterclass Experience Chemistry!

Na 4 dagen uitdagend, leerzaam en gezellig onderzoek te hebben gedaan ook nog een prijs winnen. Het kan bijna niet beter voor Martijn Rusch uit VWO 5.

HPC Open Podium 2017: wat een talent!

Één van de mooiste avonden van het jaar; het HPC Open Podium. Vrijdagavond 3 februari was er een om nooit te vergeten; veel leerlingen, goede muziek, een volle zaal en een heel divers programma. Wat zit er toch ongelooflijk veel talent op onze school!

Excursie Ma2K: Soundvision Studios

Op woensdag 25 januari zijn de leerlingen van Mavo 2 met het kunstprofiel naar één van de mooiste muziekstudio's van Nederland gegaan; Soundvision Studio's

HPC 25 jaar: Workshops (alle foto's!!)

Op 22 december j.l. hebben wij het 25 jarig bestaan gevierd met leerlingen en personeel. Leerlingen konden zich inschrijven voor 26 verschillende creatieve, sportieve, uitdagende, leuke en lekkere workshops.

Stijlvol HPC Gala!

Ook dit kalenderjaar hebben we weer stijlvol afgesloten met het grootste feest van het jaar; het Gala! Iedereen was weer op zijn mooist; strak in het pak of in die nieuwe galajurk. Het feest was helemaal uitverkocht.

De nieuwe HPC Kerstvideo is er!

Het is inmiddels al een aardige traditie aan het worden; de jaarlijkse kerstvideo van het HPC. Kijk snel de video!

<<  1 2 3 [45 6  >>