V6 in Rotterdam

Woensdag 19 december is V6 op excursie geweest naar Rotterdam. De bus zette ons af bij Rotterdam Centraal, waarvandaan wij gelopen zijn naar enkele bezienswaardigheden, zoals het oude Raadhuis, de Sint-Laurenskerk, de beroemde Markthal, de kubuswoninkjes en de oude haven.

Volleybaltoernooi leerjaar 3!

Op dinsdag 18 december was het jaarlijkse volleybaltoernooi voor leerlingen uit leerjaar 3.

Een bijzondere ontmoeting tussen jong en oud!

Vandaag vertelden senioren in de Bibliotheek te Zetten aan de 5-vwo leerlingen van het Hendrik Pierson College mooie, interessante verhalen over het dagelijks leven in de jaren 1955 - 1965.

Bezoek Alexander Kolbe Gymnasium

Op 5 december brengen de leerlingen van het Alexander Kolbe Gymnasium een tegenbezoek aan het HPC. Wij waren op 9 november j.l. in Wegberg (thema kennismaking en Val van de muur  op 9 november 1989). Woensdag a.s. staat het Sinterklaasfeest centraal en zullen wij daarom de drie basisscholen in Zetten bezoeken.

Havo 4 op vliegbasis Volkel

Airpower...!!! Dinsdag 27 november waren vier Havo 4 leerlingen te gast op Vliegbasis Volkel.

Project Nachbarsprache/Buurcultuur

Het HPC neemt sinds vorig jaar deel aan het project Nachbarsprache/Buurcultuur. De sectie Duits is erg blij dat nu ook de leerlingen in havo 4 met het vak Duits de mogelijkheid krijgen de taal in authentieke situaties te ervaren.

HPC Business Day op 31 januari 2019

Je bent oud-leerling van het HPC? Je hebt een HBO opleiding afgerond en een baan op HBO niveau gevonden? Je hebt al enige werkervaring opgedaan? Je wilt dit alles delen met een Havo5 leerling van nu delen?

HPC Muziektheater: nieuwe videoclip!

In het nieuwe HPC Muziektheater hebben enkele leerlingen en docenten een live-versie van "Love Yourself" opgenomen. Bekijk hier de youtube video!

Cambridge Diploma Uitreiking

Afgelopen juni was het weer zover: de Cambridge examens vonden plaats.

Werkweek Londen Havo 5

De werkweek begon vroeg, erg vroeg. Om 6 uur werden we maandagochtend verwacht op het HPC zodat we om half 7 met de bus konden vertrekken naar Calais, waar we een aantal uur later de boot zouden nemen naar Dover.......

HPC Tropical Party 2018!

Afgelopen vrijdag 5 oktober was het feest op het HPC! De tropical party voor klas 1 en klas 2 was hartstikke gezellig, kijk snel verder voor de foto’s.

D66 op bezoek

Maandagmiddag 3 september hadden we Paul van Meenen, onderwijswoordvoerder van D66 in de Tweede Kamer, op werkbezoek.

Mooie afronding oral history-project in 6 vwo

In de eerste schoolweek hebben leerlingen uit 6 vwo hun oral history-project voor het vak Nederlands afgerond. In dit project hebben leerlingen gesprekken gevoerd met senioren over het alledaagse leven in de jaren voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.

Brugklaskamp KBL/BBL

Op donderdagochtend 23 augustus gingen we met 46 leerlingen op pad voor het jaarlijkse brugklaskamp.

Jeroen Timmerman; finalist landelijke essaywedstrijd

In april hebben de leerlingen uit V5A meegedaan aan de essaywedstrijd rond het thema Het online sp(r)ookje: ‘..en ze leefden nog lang en (on)gelukkig..' Deze wedstrijd wordt al jaren georganiseerd door de Radboud Universiteit Nijmegen. Na twee selectierondes is Jeroen als kandidaat voor de finale naar voren gekomen; hij laat vijfhonderd andere deelnemers achter zich…

<<  1 [23 4  >>