Eindelijk was het weer zover… de Koningsspelen 2022!!! Na drie jaar mocht dit spektakel gelukkig weer doorgaan. In de ochtend kwamen maar liefst 500 kinderen van de drie basisscholen en 2 kinderdagverblijven uit Zetten naar het Hendrik Pierson College toe. Daar werden ze ontvangen door leerlingen van het HPC uit de sportklas en kunst en cultuur klas van leerjaar 2. Zij hebben de gehele ochtend de kinderen begeleid.

 

We begonnen met een gezamenlijk Koninklijk ontbijt, voor op de parkeerplaats van het HPC. Na het ontbijt was de officiële opening, gedaan door stuntman David die vanaf het dak van het HPC een heuse vuurspuugvoorstelling liet zien! Daarna werd uiteraard het Wilhelmus gezongen gevolgd door de Koningsdans.

Na dit alles was er voor elk kind een sportieve activiteit te doen. Voor de allerkleinsten, de peutertjes van de kinderdagverblijven was er een gymles, zij konden kleuren en geschminkt worden. De kids van groepen 1 t/m 4 gingen aan de gang op het veld met allerlei spelletjes. Groep 5 t/m 8 kregen clinics te doen. Voor groep 5 en 6 was er korfballen, streetdance en volleyballen, daarnaast liet de brandweer een demonstratie zien en mochten de kinderen spuiten met de brandweerslang. Groep 7 en 8 gingen aan de gang met freerunnen, voetballen en JMA.

Dit alles georganiseerd door de plaatselijke sportverenigingen!

Onder een prachtige blauwe lucht met heel veel zon hebben we een prachtige sportieve dag gehad en kon iedereen moe maar voldaan beginnen aan een welverdiende vakantie!!!