De toetsweek/Se-week is voor de bovenbouwleerlingen van 20-1 t/m 27-1

 

VOOR V4, V5 en H4 (toetsweek):
Gisteren heeft premier Rutte tijdens de persconferentie laten weten dat VO-scholen in ieder geval tot 9 februari dicht blijven. De geplande toetsweek (woensdag 20 t/m wo 27 januari) kan dus niet op school plaatsvinden. In het kader van het onderwijsproces en de motivatie van leerlingen vinden wij het belangrijk om de toetsweek toch door te laten gaan. Daarom hebben we besloten dat de toetsweek online zal plaatsvinden.

De toetsen zullen volgens het bestaande rooster thuis online afgenomen worden via het programma Exam.net. Exam.net is een zeer gebruikersvriendelijk programma. Om de online toetsweek goed te laten verlopen vindt er aanstaande dinsdag 19 januari, tijdens het mentoruur een oefensessie plaats methet programma Exam.net, zodat iedereen weet hoe het programma werkt. Het is belangrijk dat de leerlingen de oefensessie en de toetsen kunnen maken op een rustige werkplek en beschikken over een computer en een telefoon met camera.Tijdens de toetsen wordtonline gesurveilleerd. Daarom is het noodzakelijk dat leerlingen tijdens het maken van de toetsen via Exam.net de camera van hun telefoon gericht op hun werk aan te hebben staan. Zo kunnen surveillanten via Exam.net de voortgang van de toets volgen en via de camera van de telefoon kunnen ze zien wat leerlingen aan het doen zijn.

Er zijn twee groepen leerlingen die hun toetsen wel op school maken:

1 Leerlingen die gebruik maken van voorgelezen toetsen
Omdat Exam.net niet voorziet in auditieve ondersteuning komen de leerlingen die gebruik maken van voorgelezen toetsen naar school om hun toetsen te maken.

2 Leerlingen die thuis geen rustige werkplek hebben om hun toetsen te maken of die niet kunnen beschikken over de benodigde apparatuur (computer en telefoon met camera).

Toetsen die online gemaakt worden zonder dat er tijdens het maken een camera op de werkplek gericht is, zullen ongeldig verklaard worden.Als het niet mogelijk is om thuis een rustige werkplek te creƫren of als er is geen computer en/of telefoon met camera beschikbaar is, dan maken de leerlingen de toetsen op school. In dat geval verzoek ik u uiterlijk maandag 18 januari contact op te nemen met mevrouw Mulder (e.mulder@hpcnet.nl)