Zaterdag 28 oktober organiseert het Hendrik Pierson College in Zetten een symposium. In het vijftigste stervensjaar van J.R.R. Tolkien verschijnen twee boeken over hem van de hand van Gertram Schaeffer bij Uitgeverij Aspekt. Op het symposium worden deze twee delen gepresenteerd en kunnen de eerste drukken daarvan gekocht worden.

Op het symposium zal mevrouw Renée Vink, oprichter van het Tolkien Genootschap Unquendor, een lezing geven. Onderwerp is hoe het dualisme van het Zoroastrisme en het Manicheïsme (denkstromingen die uitgaan van twee van elkaar onafhankelijke en ongeschapen machten van goed en kwaad) verweven is in Tolkiens werken.

In de verhalen van Tolkien speelt muziek een heel belangrijke rol. Zijn vertellingen hebben daarom ook velen muzikaal geïnspireerd. Jeroen Bakker, eveneens lid van het Tolkien Genootschap Unquendor, neemt ons mee op een ‘muzikale reis door Tolkiens Midden-aarde’.

Het is niet langer mogelijk u aan te melden voor het Tolkien Symposium. Mocht u dat betreuren en een filmopname van de middag willen ontvangen, dan kunt u daartoe een verzoek doen bij Gertram Schaeffer via de mail: sff@hpcnet.nl. Dit kan vanaf maandag 30 oktober.

 

Programma

13.00-13.30 uur inloop (koffie en/of thee)

13.30 uur opening Gertram Schaeffer

13.45-14.30 uur ‘Tolkien en het Dualisme’ (Renée Vink)

14.30-14.45 uur presentatie boeken

14.45-15.15 uur pauze en eerste mogelijkheid boekkoop

15.15-16.15 uur ‘Een muzikale reis door Midden-aarde’ (Jeroen Bakker)

16.15-16.30 uur borrel en tweede mogelijkheid boekkoop

Locatie
Hendrik Pierson College
Mammoetstraat 1-3
6671 DL Zetten