VWO Tweede Fase

Laatst aangepast op 12 april 2017

VWO Tweede Fase

In de tweede fase kun je kiezen uit de profielen Cultuur en Maatschappij, Economie en Maatschappij, Natuur en Gezondheid en Natuur en Techniek.

Ook ontwikkel je in de tweede fase vaardigheden die je nodig hebt voor een soepele overgang naar het vervolgonderwijs. Denk bijvoorbeeld aan zelfstandig werken en samenwerken.

Voorbereiding op je examen

In de tweede fase wordt je voorbereid op het eindexamen. Eigenlijk gebeurt dat al vanaf de eerste klas, maar in de tweede fase leggen we nog meer nadruk op het examenprogramma. In je eindexamenjaar krijg je in april en mei examentraining voor alle vakken.

Buitenschoolse activiteiten

In de tweede fase kun je deelnemen aan allerlei buitenschoolse activiteiten. Vwo 4 heeft elk jaar een uitwisseling met onze partnerschool in Dresden. In vwo 4 en 5 heb je een Studium Generale. Een Studium Generale bestaat uit lezingen, discussies, cursussen en podium programma’s op het gebied van wetenschap, kunst en cultuur. In vwo 5 kun je mee op werkweek naar Rome. Je leert de stad kennen en voert allerlei opdrachten uit. Leerzaam en bovendien hartstikke gezellig!