VWO/HAVO Eerste Fase

Laatst aangepast op 28 september 2020

VWO/HAVO Eerste Fase

Op het vwo of de havo dagen we je graag uit om al je talenten te benutten.

Je werkt, zeker de eerste jaren, veel samen met klasgenoten, bijvoorbeeld aan projecten. Cultuur krijgt veel aandacht. In het eerste leerjaar kun je bijvoorbeeld kennismaken met Engelstalig theater en in het derde leerjaar met dans. Maar er zijn op het HPC veel meer mogelijkheden om iets extra's te doen. Je kiest allemaal voor een profiel. Dan krijg je de vakken die helemaal bij jou passen. Je kunt een keuze maken voor één van de vier profielen: het profiel Vwo-plus, het profiel Sport en Bewegen, het profiel Kunst en Cultuur of het profiel Technologie-Breed.

Profiel Vwo-plus

Vind jij het leuk om te leren? Ben je slim en nieuwsgierig? Dan kun jij de uitdaging aan van Vwo-plus. Bij Vwo-plus ligt het tempo iets hoger dan bij de andere profielen en je krijgt extra vakken: Science, Latijn, Grieks en Engels-plus. We doen nét iets meer dan normaal. Bij die vakken horen ook interessante excursies. Daarnaast organiseren we speciale projecten, waarbij je meteen aan de slag gaat met wat je in de verschillende vakken hebt geleerd.
 

Profiel Sport en Bewegen

Op het HPC bieden we je graag de kans om sporten en leren met elkaar te combineren, om je zo een mooie voorsprong te geven op een prachtige baan. Daarom kun je kiezen voor het profiel Sport en Bewegen. Je krijgt dan zes lesuren per week bewegingsonderwijs. Ook doe je mee aan speciale sport clinics, en projecten als Flash en Olympisch Vuur. Sport staat
dus op de voorgrond tijdens jouw lesweek. Behalve dat je heel veel aan sport doet, leer je ook speciale vaardigheden: leiding geven, organiseren, samenwerken, enzovoorts. Belangrijke zaken voor jou en jouw klasgenoten, voor nu en in de toekomst.
 

Profiel Kunst en Cultuur

Toneelspelen, muziek maken, tekenen, dansen, filmen…vind jij dat leuk om te doen? Kies dan voor het profiel Kunst en Cultuur. In je lesrooster maken we veel ruimte om van alles
te leren over kunst. Op het programma staan tekenen, handvaardigheid, muziek, dans, drama, kunstoriëntatie en film. Je volgt deze lessen naast een basispakket van de algemene vakken voor havo en vwo. Als je kiest voor dit profiel doe je bijna vanzelfsprekend mee aan de schoolmusical; voor of achter de schermen. We laten je proeven van de kunstwereld. Van atelier tot tentoonstelling, van repetitieruimte tot podium en van idee tot vorm. Je maakt kennis met kunstenaars, zij komen praten op school en we bezoeken kunstenaars tijdens hun werk.
Kijk hier voor een impressie van de vakken in het kunstprofiel.
 

Profiel Technologie-Breed

Wil je nog geen keuze maken? Vind je alle vakken even leuk of interessant? Ga dan voor dit profiel. In het profiel Technologie-Breed zijn de vakken juist mooi verdeeld: je hebt van alle andere profielen wel iets in het aanbod. Je maakt kennis met alle richtingen in tien lessen die nét even anders zijn; techniek, kunstvakken, projecten én bewegingsonderwijs. Zo kun je alle mogelijkheden open houden en van verschillende
dingen iets oppikken. Eventueel kun je later nog kiezen voor een ander profiel. Uiteraard haal je ook binnen dit profiel gewoon je havo- of vwo-diploma.
 

PTB_VH2_2021_compleet_pdf.pdf
PTB_VH3_2021_compleet_pdf.pdf

 
No video selected.