HAVO Tweede Fase

Laatst aangepast op 14 september 2020

HAVO Tweede Fase

In de tweede fase kun je kiezen uit de profielen Cultuur en Maatschappij, Economie en Maatschappij, Natuur en Gezondheid en Natuur en Techniek.

Ook ontwikkel je in de tweede fase vaardigheden die je nodig hebt voor een soepele overgang naar het vervolgonderwijs. Denk bijvoorbeeld aan zelfstandig werken en samenwerken.

Voorbereiding op je examen

In de tweede fase wordt je voorbereid op het eindexamen. Eigenlijk gebeurt dat al vanaf de eerste klas, maar in de tweede fase leggen we nog meer nadruk op het examenprogramma. In je eindexamenjaar krijg je in april en mei examentraining voor alle vakken.

Buitenschoolse activiteiten

In de tweede fase kun je deelnemen aan allerlei buitenschoolse activiteiten.

De praktijkdag in havo 4 laat de leerlingen op een praktische manier kennis maken met allerlei beroepen die binnen de vier profielen mogelijk zijn. De leerlingen maken een keuze voor twee workshops op school en een bezoek op locatie.

In havo 5 kun je mee op werkweek naar Londen of Berlijn. Je leert de stad kennen, oefent de taal en voert allerlei opdrachten uit. Heb je het profiel BSM, dan ga je naar een ander land. Je bent veel buiten en doet mee aan allerlei sportieve activiteiten. Waar je ook naartoe gaat, het is altijd leerzaam en ook nog eens hartstikke gezellig!

No video selected.