De MAVO: haal het beste uit jezelf

Laatst aangepast op 07 maart 2018

De MAVO: haal het beste uit jezelf
De letters m.a.v.o betekenen: middelbaar algemeen voortgezet onderwijs. Je wordt breed opgeleid.
Je krijgt bijvoorbeeld les in Engels, Frans, Duits, wis- en natuurkunde en economie. Maar ook tekenen, muziek en andere creatieve vakken horen erbij. En dan hebben we nog niet eens alle vakken genoemd. Denk je graag nog even na over je beroepskeuze en durf je de havo op dit moment nog niet aan? Kies dan voor de mavo van het HPC. Je legt een stevige basis, welke kant je daarna ook op wil.
 

Uitdaging

Op de mavo vind je veel afwisseling én uitdaging. We leggen de lat lekker hoog en verwachten dat jij dat ook doet. Een zesje is niet genoeg! Op de mavo van het HPC doe je eindexamen in zes vakken. Bij hele mooie resultaten kun je kiezen voor een 7e examenvak. Dat is één vak meer dan wettelijk verplicht is. Het mavo-diploma geeft je prachtige
doorstroommogelijkheden. Je kunt direct door
naar havo-4 of het hoogste niveau (4) van het mbo,
opleidingen die op hun beurt uitstekend aansluiting
vinden bij het hbo.
 

Op je toekomst voorbereid

Om je goed voor te bereiden op je toekomst, besteden we veel aandacht aan loopbaanoriëntatie. In de derde klas loop je naast een maatschappelijke stage een stage die gericht is op een beroep. Zo kun je gemakkelijker kiezen voor vervolgonderwijs dat bij je past.
 

Profiel Kunst en Cultuur

Toneelspelen, muziek maken, tekenen, dansen …vind jij dat leuk om te doen? Ben je geïnteresseerd in kunst en cultuur en wil je je eigen talenten hierin ontdekken en ontwikkelen? Kies dan voor het profiel Kunst en Cultuur. In je lesrooster maken we veel ruimte om van alles te leren over kunst. Op het programma staan tekenen, handvaardigheid, muziek, dans en drama. Je volgt deze lessen naast een basispakket van de algemene vakken. Als je kiest voor dit profiel doe je bijna vanzelfsprekend mee aan de schoolmusical; voor of achter de schermen. Het profiel Kunst en Cultuur is een uitstekende voorbereiding op een beroeps- of vervolgopleiding in de kunst. En last but not least: je hebt een fantastische middelbare schooltijd!
Kijk hier voor een impressie van de vakken in het kunstprofiel.
 

Profiel Sport en Bewegen

Op het HPC bieden we je graag de kans om sporten en leren met elkaar te combineren, om je zo een mooie voorsprong te geven op een prachtige baan. Op de mavo kun je kiezen voor het profiel Sport en Bewegen. Je krijgt dan acht lesuren per week bewegingsonderwijs om meer kennis te maken met sport. Je krijgt atletiek, balspelen, racketspelen, turnen, vechtkunst, fitness en nog veel meer. Zo krijg je de aandacht die je als sportleerling nodig hebt. Ook doe je mee aan speciale sportclinics, en projecten als Flash en Olympisch
Vuur. Je gaat dan met de klas dingen doen die met sport te maken hebben. Behalve dat je heel veel aan sport doet, leer je ook speciale vaardigheden: leiding geven, organiseren, samenwerken, enzovoorts. Belangrijke zaken voor jou en jouw klasgenoten, voor nu en in de toekomst.
 

Profiel Technologie-Breed

Ben je veel bezig met de nieuwe media, vind je computers en wat je daarmee kunt doen erg leuk.... kortom heb je veel interesse in nieuwe technieken? Ga dan voor het profiel Technologie-Breed! Iedere week krijg je les in veel verschillende onderdelen van techniek. Je gaat onder andere werken met digitale technieken zoals programmeren en visualiseren. Je gaat samen met medeleerlingen aan het werk, nieuwe ideeën ontwikkelen en oplossingen verzinnen. Iets maken van idee naar ontwerp, concept en realisatie. Het realiseren van producten met de nieuweste productietechnieken zoals het digitaal ontwerpen, de 3D-printer en lasercutter krijgen in dit profiel veel aandacht.
No video selected.