Cultuurprofielschool

Laatst aangepast op 15 mei 2019

Cultuurprofielschool

Het HPC is benoemd als Cultuurprofielschool. Dit houdt onder andere in dat er door de hele school heen extra aandacht is voor kunst- en cultuur en dat er op een zeer hoog niveau kunst- en cultuuronderwijs wordt gegeven. 

Bij interesse zijn er dus voldoende mogelijkheden om je hierin verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld via het profiel Kunst en Cultuur of via de mogelijkheid om examen te doen in Kunstvakken.  Bij ons kunst- en cultuuronderwijs ligt de nadruk op de persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van creativiteit. De leerling wordt door de lessen als mens gevormd. De ontwikkeling als mens wordt voor een groot deel bepaald door waar we nu als samenleving staan. Onze samenleving krijgt haar vorm in haar cultuuruitingen. De leerling wordt als mens gevormd door verdieping in en omgang met zijn cultuur. Kunst is bij uitstek de cultuuruiting waarin de mentale ontwikkeling van de mens vorm krijgt. Verdieping in kunst en cultuur en haar geschiedenis is belangrijk voor de vorming van de leerling als mens. Kunst en cultuur is daarmee belangrijk in het onderwijs bij ons op het HPC.

De leerling ontwikkelt zich binnen het gehele kunstspectrum: van podiumkunst tot beeldende kunst, van tweedimensionaal tot driedimensionaal, van lichaam tot geest en cognitie tot emotie. Creativiteit is het vermogen om iets nieuws te maken. Als creativiteit werkt, ontstaat er een visie of een vorm of een manier die er nog niet eerder was.

Kunst en cultuur stimuleert creativiteit en verbeeldingskracht en dat is nodig om nieuwsgierigheid op te wekken, het is een basis voor zelfvertrouwen, flexibiliteit in denken en succesvol leren, het stimuleert verbeeldingskracht en samenwerking. Creativiteit draagt mede bij dat leerlingen een betekenisvolle plek in een innovatieve samenleving weten te verwerven.

Youtube frame video afbeelding button HPC kunstklas

Ons schoolprofiel is ook de te vinden op https://www.cultuurprofielscholen.nl/voortgezet-onderwijs/schoolportretten/hendrik-pierson-college/

Klik op onderstaand logo om naar de algemene website van Cultuurprofielscholen te gaan.

cultuurprofielschool

No video selected.