Succes op het scholierendebat!

Laatst aangepast op 31 oktober 2017

Succes op het scholierendebat!

Afgelopen vrijdag 27 oktober heeft het HPC deelgenomen aan het scholierendebat in de raadzaal van de gemeente Overbetuwe in Elst.

De middag stond onder leiding van burgemeester Toon van Asseldonk. Het werd gehouden in het kader van de ontwikkeling van de omgevingsvisie 2040. In de visie komen plannen te staan die de gemeente de komende 20 jaar wil uitvoeren. Met dit debat wilde de gemeente vooral horen hoe de jongeren uit de gemeente over deze plannen denken en welke keuzes jongeren zouden maken.

Aan het debat deden ook leerlingen van het OBC Elst en het Lyceum Elst mee. Een leerling van het Lyceum Elst kreeg de prijs voor de beste argumentatievaardigheden, maar onze eigen Merel van Merwijk (V4) was volgens de jury degene met het beste inlevingsvermogen. Zij wist haar standpunten het beste met gevoel op het publiek over te brengen. Als prijs mag zij binnenkort een dag met de burgemeester op stap en heeft zij een mooie cadeaubon gekregen.  

Op de foto van links naar rechts:

Ine de Kort (V4), Axel Eerdman, Merel van Merwijk (V4), Mayke Penraat(H4), Marijn Bunt (H4), Suzanne Kerlen (V4) en Rick Sep.