Koningsspelen 2018

Laatst aangepast op 15 mei 2019

Op vrijdag 20 april kwamen er bijna 550 leerlingen naar het HPC om deel te nemen aan de Koningsspelen. Deze kinderen zitten op de drie basisscholen en de kinderdagverblijven van Zetten. Zo’n 100 leerlingen en docenten waren in de weer om de Koningsspelen 2018 te organiseren.

Youtube frame video afbeelding button HPC koningsspelen
Vrijdagochtend 20 april, 6.30 uur, een mooie dag voor de boeg. De eerste vogels laten van zich horen, de zon komt op en de lucht kleurt oranje. Alsof het zo gepland is… een oranje feestje!

Op het HPC was het vanaf 7.00 uur al een drukte van belang. De parkeerplaats werd omgetoverd tot een ontbijtplaats, de velden werden versierd en de boterhammen gesmeerd.

 Om 9.00 uur werd er gestart met een gezamenlijk ontbijt. De Koning en de Koningin waren er ook en alles werd opgevrolijkt door een hééééééle lange man. Onze oud-leerling, inmiddels stuntman JP de Kam, kletste alles aan elkaar.

De Koningsspelen werden officieel geopend met het zingen van het Wilhelmus. Daarna in de benen om de Koningsdans te dansen onder leiding van Lieke Janssen van dansschool L2D uit Zetten.

Tegen 10.00 uur gingen de kinderen allemaal naar hun eigen activiteiten. De peutertjes van 2 tot 4 jaar kregen een gymles van Sandra van Elk van GV Excelsior uit Zetten. Ook werden zij geschminkt en konden de peutertjes hun kleurkunsten laten zien.

De groepen 1 t/m 4 werden vermaakt op het veld achter de school. Daar stonden 10 spelletjes klaar waaronder palleissjoelen, kruiwagenrace en kroontjesloop. De groepjes en de activiteiten werden begeleid door leerlingen van het sportprofiel en het profiel kunst en cultuur uit het tweede leerjaar. Ook voor hen was dit een hele ervaring.

De groepen 5 en 6 mochten zich bezighouden met een drietal clinics. De brandweer was aanwezig waar de kinderen o.a. mochten spuiten met een heuse brandslang en konden bekijken hoe een auto open werd geknipt. Ook stond er een stormbaan. Verder werd er gekorfbald onder leiding van KV Zetten en gedanst met Lieke van L2D.

De leerlingen van groep 7 en 8 waren op het veld te vinden om te voetballen. Dit werd gegeven door docenten bo van het HPC en leerlingen van de bovenbouw kader en basis die het keuzevak sport volgen. In de Mammoet waren er mensen van Mayru Center uit Zetten die een les JMA in elkaar hadden gezet. En als laatste verzorgde stuntman JP de Kam een clinic freerunnen. Er waren zelfs leerlingen die door een brandende hoepel heen sprongen! Al met al een prachtige en vrolijke dag met veel zon, veel activiteiten en een hoop gezelligheid!!!

Iedereen die mee gewerkt heeft, heel erg bedankt voor al jullie hulp!

Arco Verhoeks en Jessica Joosten