Een bijzondere ontmoeting tussen jong en oud!

Laatst aangepast op 17 december 2018

Vandaag vertelden senioren in de Bibliotheek te Zetten aan de 5-vwo leerlingen van het Hendrik Pierson College mooie, interessante verhalen over het dagelijks leven in de jaren 1955 - 1965.

No video selected.

De ochtend begon met een presentatie die een korte terugblik gaf naar deze tijd. Vervolgens mochten de 45 leerlingen in het kader van het project ‘Vertel van vroeger’ hun vragen gaan stellen.

“Onze leerlingen hebben voorgaand diverse vaardigheden geleerd en ook geoefend. Bijvoorbeeld hoe spreek ik de doelgroep aan en hoe neem ik een goed interview af,” aldus Harmien Tromp, lerares Nederlands. Collega Carla Driessen: “Dit jaar gaan de leerlingen ook aan de slag met bronnenonderzoek. Ze gaan achtergrondinformatie verzamelen van de onderwerpen die tijdens het gesprek zijn langs gekomen.”

Vertel van Vroeger is een project van Bibliotheek Zetten en het HPC Zetten. De verhalen worden verwerkt door de HPC-leerlingen en gebundeld in het nieuwe verzamelboek Vertel van Vroeger, dat in maart gepresenteerd zal gaan worden.