Cambridge Diploma Uitreiking

Laatst aangepast op 31 oktober 2018

Cambridge Diploma Uitreiking

Afgelopen juni was het weer zover: de Cambridge examens vonden plaats.

Een aantal leerlingen uit v3a en v3b en 2 leerlingen uit havo 4 gingen op voor het examen First Certificate of English. 1 Leerling uit havo 5 en een groep leerlingen uit vwo 5 gingen op voor het Cambridge Advanced Exam.

Examen doen is altijd spannend. Als het dan ook nog in Arnhem is in een groot en hoog gebouw, tezamen met een groep leerlingen van verschillende andere scholen is het extra spannend. The British Council organiseert deze examens in Nederland (in verschillende steden) en ziet er streng op toe dat alles gaat volgens de regels. Heel belangrijk is dat iedereen zijn ID of paspoort bij zich heeft, anders kun je geen examen doen. Gelukkig had iedereen het juiste document bij zich.

De Speaking Exams vinden plaats op een andere dag dan de resterende examens (Reading, Listening, Use of English, Writing). Gelukkig mogen de leerlingen het mondeling samen doen met een klasgenootje. Maar toch….. De zenuwen gierden door flink wat kelen. Hoe zou de examinator zijn? Friendly, welcoming, grumpy? De ene examinator is de andere niet. Sommige leerlingen hadden helaas the grumpy one. Too bad! Maar de meeste leerlingen kwamen met een opgelucht en goed gevoel weer aan op de benedenverdieping van het WTC gebouw, daar waar de examens plaats vinden.

Toen begon het wachten op “the results”. Ook dat was weer spannend. In augustus werd de uitslag bekend gemaakt. Alle CAE kandidaten waren geslaagd, ondanks de overtuiging van sommige leerlingen dat ze “zeker gezakt waren”. Ook bijna alle FCE leerlingen waren geslaagd. Nu werd het dus tijd voor een feestje. Er moest weer gewacht worden, deze keer op de diploma’s, die uit Cambridge moeten komen. Het gaat tenslotte om officiële, overal ter wereld erkende diploma’s.

Op maandag 22-10 was het zover: de diploma uitreiking. Ook de ouders van de leerlingen waren natuurlijk uitgenodigd. Marlies Peters en Helen van Well reikten de diploma’s uit aan hun leerlingen, (die inmiddels in klas 4 of 6 zitten, of zelfs al een HBO opleiding doen). De uitreiking werd afgesloten met een gezellige, echte Engelse high tea.

Het was een mooie middag, met “happy faces, proud parents ánd teachers”

Nogmaals: CONGRATULATIONS!

FCE geslaagd:

Anne Sorbi, Tessa Jansen, Janine van Ingen, Mike Xu, Sten Martens, Loïs Westerink, Fleur Westendorp, Marjolijn Burghout, Mandy van Leeuwen, Tijn van der Vegt, Olaf Selman, Thimo Swieringa, Evy Runhaar, Ellis van de Weerdhof, Sam Wainwright, Jeroen Rusch, Juliette Hajee, Puck Wijland, Stan Jansen.

CAE geslaagd:

Dieke van de Westerink, Emma Snoeren, Thomas Mulder, Rens van Suilichem, Anne van Schaik, Manon Arns, Kirsten Arns, Iris Hendriks, Isabel van Dam, Harm de Kleine, Tom Janssen, Thom Peeters, Hessel van der Vegt, Danny de Nijs.