Kom verder!

Laatst aangepast op 02 oktober 2020

Minilessen
1 tot en met 4 februari 2021                      9.05-12.50 uur  

Een kennismakingsprogramma voor leerlingen van groep 8 in de vorm van minilessen. De basisscholen uit de regio worden uitgenodigd om met alle leerlingen deel te nemen en vervolgens op één van de vier dagdelen ingeroosterd. De leerlingen krijgen een programma voorgeschoteld van vier lessen en blikken daarmee alvast vooruit op het voortgezet onderwijs. Alle kinderen zijn van harte welkom met hun begeleiders. Het HPC zorgt, indien nodig, voor busvervoer.

Zit jij niet in de regio en wil je wel meedoen? Aanmelden: [email protected]

 

Informatieavond voor de ouders / verzorgers groep 8
2 februari 2021                                                19.30-21.30 uur

Interactieve informatieavond voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van groep 8 van de basisscholen uit de regio. Er wordt gestart met een plenaire bijeenkomst in de aula waarin een beeld geschetst wordt van het HPC en het onderwijs welke het HPC te bieden heeft. Tevens komt de aannameprocedure klas 1 ter sprake. Hierna kunnen de ouders/verzorgers verschillende lokalen bezoeken en kunnen specifieke informatie verkrijgen over de verschillende afdelingen en de keuzemogelijkheden van het HPC, de profielen.

 

Open dag
6 februari 2021                                                9.30-13.00 uur

Een blik in de school. Kennismaking met het HPC voor het hele gezin. Komende leerlingen met hun ouders/ verzorgers, maar ook broertjes en zusjes, opa’s en oma’s enzovoorts zijn van harte welkom om de school ‘in bedrijf’ te zien. M.b.v. leerlingen, docenten en onderwijs ondersteunend personeel laten wij ons van onze beste kant zien en bieden we een ieder een leuk en afwisselend programma. Tevens kunnen alle vragen gesteld worden die dag.

 

Profielkeuzelessen HPC
10 februari 2021                                              14.15-16.00 uur

Voor leerlingen die het moeilijk vinden om een passend profiel te kiezen. Ze kunnen ze door middel van deelname aan de profielkeuzelessen een goede keuze maken.

Wil je ook meedoen? Aanmelden: [email protected]

 

Test- en adviesdagen profiel sport & bewegen
24 februari 2021                              13.30-16.00 uur

Leerlingen van groep 8 die zich aanmelden voor het profiel sport & bewegen worden op deze middag uitgenodigd voor een sporttest.

 

Sluitingsdatum voor de aanmelding voor leerlingen van klas 1, 2021-2022.
15 maart 2021

 

Kennismakingsmiddag nieuwe leerlingen
9 juni 2021                         14.30-16.00 uur

De eerste woensdag in juni met een kennismakingsprogramma voor de leerlingen van groep 8 die gekozen hebben voor het HPC. Er is voor hen een afwisselend programma samengesteld waar zij door allerlei spelletjes en een speurtocht door de school kennismaken met elkaar, de mentor en het schoolgebouw.

 

Aanmelden
Is de kennismaking met het HPC je goed bevallen en wil je graag naar onze school komen, dan is het nodig om je aan te melden. Dat kan via de basisscholen die meestal de aanmeldingsformulieren hebben, maar je kunt ook t.z.t hier een aanmeldformulier downloaden. 

Het HPC hanteert bij de indeling van klas 1 de volgende maximale klassengroottes:

VMBO BBL 16 leerlingen
VMBO KBL 24 leerlingen
MAVO 30 leerlingen
HAVO 30 leerlingen
VWO/HAVO 30 leerlingen
VWO 30 leerlingen

 

 

Let op!
Voor het profiel Sport en Bewegen moet je een testadviesdag volgen. Daarom moet je je voor deze profielen eerder aanmelden.