Bekijk hier de laatste informatie betreffende alle corona maatregelen.

Wat betekenen de coronaversoepelingen voor het voortgezet onderwijs?

Per 18 februari

Met ingang van vrijdag 18 februari zijn externe volwassenen, zoals ouders, ook weer op school welkom. Dit betekent dat ouders met hun kinderen mee naar kennismakingsbijeenkomsten en open dagen kunnen komen. Ook hiervoor geldt dat het tot vrijdag 25 februari nodig blijft 1,5 meter afstand te houden en een mondkapje te dragen bij verplaatsingen.

Per 18 februari wordt de isolatieduur voor met covid besmette personen ingekort van minimaal 7 naar minimaal 5 dagen. Voorwaarde is wel dat de betreffende persoon minimaal 24 uur klachtenvrij is.

Per 25 februari

Met ingang van vrijdag 25 februari vervallen de 1,5 metermaatregel en de mondkapjesplicht, vrijwel overal in de samenleving en ook in de scholen. Het is niet mogelijk deze maatregelen voor het onderwijs eerder te laten vervallen door de wettelijke basis die hier aan ten grondslag ligt en het tempo van besluitvorming dat hierbij hoort.

Het vervallen van de mondkapjesplicht en de 1,5 metermaatregel kan tot zorgen leiden bij leerlingen en personeel met een kwetsbare gezondheid of een thuissituatie waarin dit speelt. Als dit speelt meld het a.u.b. bij een van de MT leden. 

Het advies aan leerlingen en personeel om minimaal twee keer per week een zelftest te doen blijft gehandhaafd.