HPC Open Podium November 2019!

Afgelopen vrijdagavond 29 November was er weer een superleuk HPC Open Podium; veel leerlingen, goede muziek, een volle zaal en een heel divers programma. Wat zit er toch ongelooflijk veel talent op onze school!

Bedrijvig HPC: oud-leerlingen ontmoeten huidige leerlingen

Bedrijvig HPC is een initiatief dat een brug slaat tussen onderwijs en (regionale) organisaties. Op woensdag 27 november organiseerde het Hendrik Pierson College (HPC) in Zetten de HPC Business Day met het thema ‘Old meets new’. Tijdens deze inspirerende bijeenkomst maakten oud-havoleerlingen van het HPC kennis met de huidige havoleerlingen uit leerjaar 5. Het doel van deze ontmoeting? Het delen hun ervaringen aan de huidige leerlingen!

Partyfoto's Wild Wild West 2019

Afgelopen vrijdag 4 oktober was het jaarlijkse schoolfeest voor klas 1 en 2. Het thema was "Wild wild west". Bekijk hier de foto's!

Trots op Mila Krijnen en Daan Barends!

Mila Krijnen en Daan Barends hebben meegedaan aan een timmer wedstrijd bij Bouwmensen in Geldermalsen afgelopen donderdag en vrijdag.

Zij hebben allebei zelf een bank gemaakt.

HPC Open Podium 2019!

Afgelopen vrijdagavond 8 februari was er weer een superleuk HPC Open Podium; veel leerlingen, goede muziek, een volle zaal en een heel divers programma. Wat zit er toch ongelooflijk veel talent op onze school!

Een bijzondere ontmoeting tussen jong en oud!

Vandaag vertelden senioren in de Bibliotheek te Zetten aan de 5-vwo leerlingen van het Hendrik Pierson College mooie, interessante verhalen over het dagelijks leven in de jaren 1955 - 1965.

Bezoek Alexander Kolbe Gymnasium

Op 5 december brengen de leerlingen van het Alexander Kolbe Gymnasium een tegenbezoek aan het HPC. Wij waren op 9 november j.l. in Wegberg (thema kennismaking en Val van de muur  op 9 november 1989). Woensdag a.s. staat het Sinterklaasfeest centraal en zullen wij daarom de drie basisscholen in Zetten bezoeken.

Havo 4 op vliegbasis Volkel

Airpower...!!! Dinsdag 27 november waren vier Havo 4 leerlingen te gast op Vliegbasis Volkel.

Project Nachbarsprache/Buurcultuur

Het HPC neemt sinds vorig jaar deel aan het project Nachbarsprache/Buurcultuur. De sectie Duits is erg blij dat nu ook de leerlingen in havo 4 met het vak Duits de mogelijkheid krijgen de taal in authentieke situaties te ervaren.

HPC Muziektheater: nieuwe videoclip!

In het nieuwe HPC Muziektheater hebben enkele leerlingen en docenten een live-versie van "Love Yourself" opgenomen. Bekijk hier de youtube video!

Cambridge Diploma Uitreiking

Afgelopen juni was het weer zover: de Cambridge examens vonden plaats.

Werkweek Londen Havo 5

De werkweek begon vroeg, erg vroeg. Om 6 uur werden we maandagochtend verwacht op het HPC zodat we om half 7 met de bus konden vertrekken naar Calais, waar we een aantal uur later de boot zouden nemen naar Dover.......

HPC Tropical Party 2018!

Afgelopen vrijdag 5 oktober was het feest op het HPC! De tropical party voor klas 1 en klas 2 was hartstikke gezellig, kijk snel verder voor de foto’s.

Mooie afronding oral history-project in 6 vwo

In de eerste schoolweek hebben leerlingen uit 6 vwo hun oral history-project voor het vak Nederlands afgerond. In dit project hebben leerlingen gesprekken gevoerd met senioren over het alledaagse leven in de jaren voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.

Brugklaskamp KBL/BBL

Op donderdagochtend 23 augustus gingen we met 46 leerlingen op pad voor het jaarlijkse brugklaskamp.

[12  >>