Eindexamenconcert Muziek

Laatst aangepast op 23 april 2018

Afgelopen dinsdagavond 17 april was het steengoede eindexamenconcert van al onze bovenbouwleerlingen muziek! Zij verzorgden als deel van hun praktijkexamen een avondvullend programma. Het was weer een waar spektakel, gewoon het beste wat de school muzikaal te bieden heeft!

De examenopdracht bestond uit het zelfstandig organiseren van een avondvullend concert. De negen eindexamenleerlingen bereidden samen, alles wat bij zo’n optreden komt kijken, zelf voor.
Ze ontwierpen een eigen poster, hebben het programma samengesteld, de stukken uitgekozen, de repetities geregeld etc. Iedere examenkandidaat bracht in het kader van zijn/haar examen enkele muziekstukken ten gehore. Dit waren bestaande stukken, soms voorzien van een eigen bewerking of arrangement. De examenleerlingen werden begeleid door een fantastische band van heel veel verschillende instrumentalisten waaronder een grote blazerssectie.

Het was een zeer geslaagd, professioneel concert. Het publiek bestaande uit ouder(s)/verzorger(s), klasgenootjes en vrienden heeft genoten. De organisatoren van het concert zijn allemaal geslaagd voor dit deel van hun praktijkexamen!

(Foto's: Anneke de Regt)